Kroppspiercing-tatuering handgjorda verktyg.

Kroppspiercing-tatuering handgjorda verktyg.


Vad är kroppspiercing och tatuering?

Kroppspiercing och tatuering är populära uttrycksformer som olika kulturer världen över har praktiserat i tusentals år. Idag är de ett populärt sätt för individer att uttrycka sig själva och visa sin individualitet. Vidare åstadkoms allt detta med hjälp av handgjorda verktyg för kroppspiercing och tatuering.

Kroppspiercing innebär att man skapar ett hål i en del av kroppen för att sätta in smycken. Vanliga typer av kroppspiercingar inkluderar öronpiercingar, näspiercingar och navelpiercingar. Verktygen som används för kroppspiercing inkluderar vanligtvis en piercingspistol eller en nål. Piercingspistoler används oftast för öronpiercingar, medan nålar används för andra typer av kroppspiercingar. Det är viktigt att se till att verktygen som används för kroppspiercing steriliseras för att förhindra infektion.

Å andra sidan, när du får en tatuering injiceras bläck i din hud för att göra en design som varar för evigt. Tatueringskonstnärer använder en tatueringsmaskin, som inkluderar en nål som rör sig upp och ner för att injicera bläcket i huden. Konstnären använder olika typer av bläck och olika metoder för att göra designen. Liksom kroppspiercingverktyg är det avgörande att se till att tatueringverktygen steriliseras för att förhindra infektion. Oavsett om du överväger att få en kroppspiercing eller en tatuering är det viktigt att forska och hitta en ansedd yrkesverksam som använder steriliserade verktyg och följer korrekta hygienrutiner.

Handgjorda verktyg för kroppspiercing och tatuering: En inblick i traditionen

Kroppspiercing och tatuering är urgamla konstformer som har utvecklats över årtusenden. Medan moderna metoder har introducerat maskiner och standardiserade verktyg finns det en rik historia av handgjorda verktyg som många konstnärer fortfarande föredrar. Låt oss dyka in i världen av handgjorda verktyg för kroppspiercing och tatuering.

Handgjorda verktygs charm

Handgjorda verktyg bär på traditionens, hantverkets och äkthetens essens. Oftast gör konstnärerna dem själva eller får dem från personer som gör verktyg specifikt för dessa konster. Dessa verktyg vittnar om konstnärernas engagemang och den respekt de har för sitt hantverk.

Handstuckna tatueringar: Den forntida konsten

Innan tatueringsmaskinen uppfanns applicerades tatueringar med handstucken metod. Konstnärer skulle använda en skarp punkt, ofta ett ben eller metall, fäst vid ett handtag. Bläcket skulle appliceras manuellt, prick för prick, i huden. Denna teknik kräver enorm tålamod och precision.

Traditionella piercingsnålar

Handgjorda piercingsnålar, ofta tillverkade av ben, trä eller metall, har använts i århundraden. Dessa nålar är vanligtvis tjockare och har en trubbig ände, som slipas till perfektion av konstnären. Sådana verktyg speglar de traditionella metoderna för kroppspiercing i gamla kulturer.

Steriliseringens betydelse

Medan handgjorda verktyg ger en touch av äkthet och tradition är det avgörande att se till att de korrekt steriliseras. Konstnärer som använder handgjorda verktyg har ofta unika metoder för att säkerställa att deras verktyg är rena och säkra att använda, från kokning till att använda naturliga desinfektionsmedel.

Stödja konstnärer och hantverk

Genom att välja en konstnär som använder handgjorda verktyg får du inte bara en piercing eller tatuering; du stöder en tradition, en konst och hantverkarnas engagemang. Det är en upplevelse som kopplar dig till konstens rötter.

Handgjorda kroppsperforerings- och tatueringsverktyg: Typer och användningsområden

Den uråldriga konsten att göra kroppsperforeringar och tatueringar har ett rikt utbud av verktyg och tekniker. Även om maskiner har effektiviserat många processer, finns det en unik charm och precision i handgjorda verktyg. Låt oss utforska några av de främsta verktygen och deras användningsområden inom kroppsart.

Types of Piercing - ISAHA Medical

 • Mygg-hemostatiska pincett

Dessa är små, känsliga pincetter som huvudsakligen används för att hålla mjuka vävnader. Med sina fintippade ändar är de perfekta för att gripa små smycken under perforeringsprocessen.

 • Pennington slitsade pincett

Designade med ett snitt vid spetsen, är Pennington slitsade pincetter väsentliga för tungperforeringar. De håller tungan säkert, vilket garanterar noggrannhet och minimerar obehag under perforeringsprocessen.

 • Septumpincetter

Septumpincetter är speciellt utformade för septumperforeringar. Dessa pincetter har ett rundat ände för att greppa septumet och garantera precision under proceduren.

 • Forester (Svamp) Pincett

Dessa pincetter, ofta kända som svamppincetter, har ett rundat grepp. De används för att hålla svampar och topsar för rengöring och förberedelse av området före perforering.

 • Ringöppnings- och stängnings tänger

Som namnen antyder, är dessa verktyg avgörande för att öppna och stänga smyckenringar. Ringöppningstången hjälper till att expandera ringen, medan ringstängningstången används för att säkra ringen efter insättning.

 • Nål hållande tänger

Designade för att hålla nålar säkert, säkerställer dessa tänger att perforeringsprocessen är mjuk, stabil och precis.

 • Pincetter

Ett mångsidigt verktyg, pincetter används för att plocka upp och placera små smycken, samt för att rengöra och förbereda perforeringsområdet.

 • Saxar: Iris, Operations- och sutursaxar

Vanligt använda saxar under perforeringsproceduren är följande:

Iris Saxar: Små och skarpa, perfekta för detaljerat arbete.

Operations Saxar: Används för att klippa tjockare material eller vävnader.

Sutur Saxar: Designade med en krokliknande spets för att enkelt klippa suturer.

 • Kropp Perforering Utvidgare

Detta verktyg hjälper till att sträcka perforeringshålet för att rymma smycken, särskilt vid insättning av tunnel- eller pluggsmycken.

 • Skalpellhandtag och blad

De används i mer avancerade kroppsmodifieringar, och skalpeller gör precisa snitt. De levereras med utbytbara blad för att garantera skärpa.

 • Perforerings Tatuering hjärtbricka

Ett måste för varje tatuerings- eller perforeringskonstnär, denna bricka håller alla verktyg, vilket garanterar att de är lättillgängliga och hålls sterila. Handgjorda verktyg inom kroppsart är ett vittnesmål om hantverkets noggranna natur. Varje verktyg, designat med specifika ändamål i åtanke, garanterar att konstnären kan arbeta med precision, omsorg och passion.

Att välja handgjorda kroppsperforerings- och tatueringsverktyg:

En omfattande guide

Kroppsart är inte bara ett uttrycksmedel; det är ett åtagande till ett konstverk som kommer att stanna kvar med dig. I varje konst är de verktyg som används väsentliga för slutresultatet. Inom kroppsperforering och tatuering kan vikten av att välja rätt verktyg inte överskattas. Om du överväger att dyka in i denna värld, antingen som konstnär eller entusiast, här är en guide för att hjälpa dig välja de bästa handgjorda verktygen.

Förstå hantverket

Innan du investerar i verktyg, ta dig tid att förstå detaljerna i perforering och tatuering. Forska, delta i workshops eller lärling under en professionell. Denna grund kommer att vägleda ditt verktygsval.

Kvalitet före kvantitet

Det kan vara frestande att köpa ett omfattande verktygssats, men det är klokare att investera i färre, högkvalitativa delar. Ett välbyggt verktyg kan förbättra precisionen och minska risken för komplikationer.

Varumärke spelar roll: Fokus på ISAHA Medical

Det finns många varumärken på marknaden, men alla är inte lika bra. Ett varumärke som sticker ut för sitt åtagande till kvalitet och hantverk är ISAHA Medical. Deras verktyg är noggrant tillverkade, vilket garanterar hållbarhet och precision. När du investerar i verktyg, leta efter varumärken som ISAHA Medical med ett utmärkt rykte.

Ergonomi och komfort

Ett verktyg kan vara av hög kvalitet, men om det är obekvämt att hålla och använda kan det påverka resultatet. Leta också efter verktyg som passar bra i handen, inte är för tunga och ger ett bra grepp.

Material och sterilisering

Verktygens material är avgörande. Välj verktyg av rostfritt stål eller titan, som är hållbara och kan steriliseras effektivt. Sterilisering är avgörande i kroppsart för att förhindra infektioner.

Mångsidighet

Även om specialverktyg är nödvändiga för specifika uppgifter, leta efter verktyg som kan användas för en mängd olika uppgifter. Detta ger dig mer valuta för pengarna och minskar mängden verktyg du behöver hålla reda på.

Feedback och recensioner

Slutligen, ta dig tid att läsa recensioner och få feedback från professionella inom branschen. De kan rekommendera specifika verktyg eller varumärken som de har haft framgång med.

När du väljer handgjorda kroppsperforerings- och tatueringsverktyg, kom ihåg att dessa verktyg blir en förlängning av dig som konstnär. Ta dig tid att välja rätt, och ditt arbete kommer att återspegla ditt engagemang för kvalitet och precision.

Budgetera Klokt

Medan det är viktigt att investera i kvalitet är det lika viktigt att budgetera klokt. Hög kvalitet kan betyda något annat än dyrt. Jämför priser, leta efter erbjudanden och handla runt, men se till att uppmärksamma kvaliteten. Att välja rätt verktyg är också ett viktigt steg i din resa som en professionell inom kropps konst eller entusiast. Det kan göra skillnaden mellan ett mediokert och ett mästerverk resultat. Kom ihåg, i världen av kropps konst är precision, säkerhet och kvalitet av största vikt. Välj slutligen klokt, och dina verktyg kommer att tjäna dig väl i många år framöver.